De hoofdlijnen van het actuele beleidsplan

Het beleid is er op gericht om jongeren uit financieel armlastige milieus de mogelijkheid te geven na de basisschool een studie of opleiding te volgen, waar de gezinssituatie zowel qua inkomen als vermogen dit anders niet zou toelaten.
Het is staand beleid om daar waar alle andere mogelijkheden voor het verwerven van financiën voor het volgen van studie en opleiding zijn uitgeput een financiële bijdrage te doen zodat het volgen van studie of opleiding toch mogelijk is.
Daarbij worden als studie- of opleidingskosten ook flankerende kosten gerekend zoals reiskosten, huur van een studentenkamer of het volgen van een buitenlandse stage.
Voor de beoordeling van de noodzaak of een financiële bijdrage in dat gezin voor dat doel nodig is worden daartoe opgeleide vrijwilligers ingezet. Deze vrijwilligers worden ingehuurd van aanverwante organisaties mede omdat zo voorkomen wordt dat eenzelfde aanvraag door meerdere organisaties gehonoreerd wordt. Door de aanverwante organisaties dienen criteria te zijn opgesteld waardoor de beoordeling op objectieve wijze plaatsvindt.
Het beleid is er tevens op gericht verenigingen voor jeugd- en jongerenwerk te ondersteunen die zich, naast ontspanning, richten op vorming van die jongeren die tot de doelgroep van de stichting behoren.